Més se’n va de gira europea per buscar suports a favor del referèndum

Més se’n va de gira europea per buscar suports a favor del referèndum

L’expresident de la Generalitat Artur Mas comença avui la seva gira internacional amb parada a Brussel·les (Bèlgica) per explicar el procés sobiranista i la “persecució judicial” de l’Estat als càrrecs electes independentistes.

Es tracta del primer viatge europeu que farà Mas després de ser condemnat per la justícia. El viatge s’emmarca en la proposta que el Govern encarregués el 21 de març a ell ia les ex conselleres Joana Ortega i Irene Rigau per internacionalitzar el procés sobiranista i els seus inhabilitacions per la seva participació en la consulta del 9 de novembre de 2014-. L’exconseller i exportaveu del PDeCAT al Congrés Francesc Homs serà un altre dels condemnats a qui se li ha encomanat la mateixa labot.

L’Executiu català també els va demanar que “insistissin en la voluntat d’una àmplia majoria de ciutadans de poder votar en un referèndum, com a molt tard el pròxim mes de setembre”, un tema que també defensarà l’expresident català a la seva gira.

Després de Brussel·les, el també president del PDeCAT desembarcarà dimecres 26 a París (França) i el 27 a Ginebra (Suïssa), on conversarà en francès amb un periodista local de cada país en actes que portaran per títol ‘Un referèndum pour la Catalogne? ‘.

Fonts del Diplocat han explicat que en el cas de Brussel·les el periodista amb qui Mas conversarà és Jean Quatremer, i també asseguren que les sales on es farà l’acte a la capital belga i en la de Suïssa estan plenes, i queden “poques places “a la de París.

Després de la conferència es projectarà el documental sobre el procés sobiranista ‘Le Peuple prohibit’, de l’quebequès Alexandre Chartrand, entre els protagonistes es troba precisament Artur Mas.

Aquests viatges estan organitzats per l’Diplocat, la Delegació de la Generalitat a França i Suïssa, i la Delegació del Govern davant la UE.

Per això, s’encarregaran de donar la benvinguda als actes el secretari general del Diplocat, Albert Royo; el delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i el representant permanent de Catalunya a la UE, Amadeu Altafaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *